Založ si blog

Takto to vyzeralo počas záplav v našom okrese: Pri Kolinovciach vznikla tromba (14. 5. 2014 – 15. 5. 2014)

Voda narobila za posledné dni problémy vo viacerých obciach a mestách v okrese Spišská Nová Ves, Levoča, či Gelnica. Napätá situácia bola najmä v Spišských Vlachoch, Harichovciach, Kolinovciach, Žehre, či Levoči.

T

Levoča – Po kulminácii

Došlo aj k zaplaveniu záhrad, pivníc, či viacerých ciest, ktoré museli byť uzavreté.

Cestu II/536 v úseku medzi Spišskými Vlachmi a Bystranmi zaplavila voda z polí. V Spišských Vlachoch sa voda vyliala do záhrad a niektorých pivníc rodinných domov. V meste boli rozmiestnené stovky vriec s pieskom. „Najhoršia situácia bola v noci na ceste II/547 v obci Spišské Vlachy. Potok Žehrica kulminoval okolo 3.00 h, vylial sa z koryta a zalial cestu, ako aj priľahlé miestne komunikácie. Od 4.00 h sa začala situácia mierne zlepšovať, zrážky ustali a zmiernil sa aj vietor, čo zlepšilo situáciu,“ informovala SC KSK na svojej webstránke.

Voda poriadne potrápila aj Harichovčanov, kde zaplavilo na Štúrovej ulici niekoľko pivníc a garáží. Z tejto obce hlásili aj podmyté brehy a na ich spevnenie zasahovala ťažká technika.

Aj cesta III/536014 pred Hrabušicami bola zaplavená. Voda z Hornádu zaplavila aj niektoré domy a záhrady, či miestne futbalové ihrisko v Kolinovciach. Na úseku medzi Kolinovcami a Spišskou Novou Vsou vznikol aj ojedinelý prírodný úkaz, tzv. tromba,Tromba pri Kolinovciach ktorú si môžete pozrieť aj v priloženom videu. https://www.youtube.com/watch?v=K7MP0a_m68Y 

KolinovceKolinovce

 

Rýchlosť vetra v Levoči sme namerali v nárazoch do 126 km/h 

Vietor v Levoči

Vietor v Levoči

Dráma počas búrky: Blesk zasiahol stodolu

22.07.2014

V noci sa Košickým krajom prehnala búrka. Tá spôsobila aj škody. Blesk zasiahol stodolu. Počas nočnej búrky blesk zasiahol v obci Slovinky v okrese Spišská Nová Ves stodolu. Podľa hasičov, ktorí oheň likvidovali, je odhadovaná škoda 13 000 €. „Na mieste zasahovalo šesť hasičov s tromi vozidlami, výjazd mali krátko po 21.30 hodine,“ informoval krajský [...]

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

dadophoto

Blog o počasí a iných zaujímavostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 9031x
Priemerná čítanosť článkov: 4516x

Autor blogu

Kategórie

Archív