Založ si blog

Takto to vyzeralo počas záplav v našom okrese: Pri Kolinovciach vznikla tromba (14. 5. 2014 – 15. 5. 2014)

Voda narobila za posledné dni problémy vo viacerých obciach a mestách v okrese Spišská Nová Ves, Levoča, či Gelnica. Napätá situácia bola najmä v Spišských Vlachoch, Harichovciach, Kolinovciach, Žehre, či Levoči.

T

Levoča – Po kulminácii

Došlo aj k zaplaveniu záhrad, pivníc, či viacerých ciest, ktoré museli byť uzavreté.

Cestu II/536 v úseku medzi Spišskými Vlachmi a Bystranmi zaplavila voda z polí. V Spišských Vlachoch sa voda vyliala do záhrad a niektorých pivníc rodinných domov. V meste boli rozmiestnené stovky vriec s pieskom. „Najhoršia situácia bola v noci na ceste II/547 v obci Spišské Vlachy. Potok Žehrica kulminoval okolo 3.00 h, vylial sa z koryta a zalial cestu, ako aj priľahlé miestne komunikácie. Od 4.00 h sa začala situácia mierne zlepšovať, zrážky ustali a zmiernil sa aj vietor, čo zlepšilo situáciu,“ informovala SC KSK na svojej webstránke.

Voda poriadne potrápila aj Harichovčanov, kde zaplavilo na Štúrovej ulici niekoľko pivníc a garáží. Z tejto obce hlásili aj podmyté brehy a na ich spevnenie zasahovala ťažká technika.

Aj cesta III/536014 pred Hrabušicami bola zaplavená. Voda z Hornádu zaplavila aj niektoré domy a záhrady, či miestne futbalové ihrisko v Kolinovciach. Na úseku medzi Kolinovcami a Spišskou Novou Vsou vznikol aj ojedinelý prírodný úkaz, tzv. tromba,Tromba pri Kolinovciach ktorú si môžete pozrieť aj v priloženom videu. https://www.youtube.com/watch?v=K7MP0a_m68Y 

KolinovceKolinovce

 

Rýchlosť vetra v Levoči sme namerali v nárazoch do 126 km/h 

Vietor v Levoči

Vietor v Levoči

Dráma počas búrky: Blesk zasiahol stodolu

22.07.2014

V noci sa Košickým krajom prehnala búrka. Tá spôsobila aj škody. Blesk zasiahol stodolu. Počas nočnej búrky blesk zasiahol v obci Slovinky v okrese Spišská Nová Ves stodolu. Podľa hasičov, ktorí oheň likvidovali, je odhadovaná škoda 13 000 €. „Na mieste zasahovalo šesť hasičov s tromi vozidlami, výjazd mali krátko po 21.30 hodine,“ informoval krajský [...]

nehoda, motorka, povraznícka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.

dadophoto

Blog o počasí a iných zaujímavostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 9034x
Priemerná čítanosť článkov: 4517x

Autor blogu

Kategórie

Archív